Παναγία των Παρισίων: Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Οι εργασίες αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων συνεχίζονται γοργά μετά την καταστροφική φωτιά του 2019.

Πάνω από τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από το 2019, όταν ένα μεγάλο μέρος της  Παναγίας των Παρισίων παραδόθηκε στις φλόγες. Ο μεγαλειώδης ναός ετοιμάζεται να αναγεννηθεί κυριολεκτικά από τις στάχτες του. Μάλιστα προβλέπεται να ανοίξει τις πύλες της στους επισκέπτες τον Δεκέμβριο του 2024.

Σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση του Ρόμπερτ Ριντ, επικεφαλή για θέματα Τέχνης και Ιδιωτών Πελατών της ασφαλιστικής Hiscox του Loyd’s London, μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 8δισ. ευρώ όπως είχε δηλώσει στο Reuters, κρίνοντας και από το κόστος αποκατάστασης του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Πότε παραδίδεται στο κοινό

Μετά την καταστροφή του ναού, υπήρξαν αρκετές προτάσεις για την αποκατάσταση του. Από αυτές κάποιες συνέδεαν το παρελθόν με σύγχρονες σχεδιαστικές προσεγγίσεις. Τελικά, όμως η απόφαση που πάρθηκε ήταν η αποκατάσταση της αρχικής μορφής του και με έτσι ξεκίνησε ένα μεγάλο έργο ανακαίνισης αξίας περίπου 850 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πανδημία επιβράδυνε τις εργασίες αποκατάστασης του ναού, αλλά τώρα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, οπότε μέσα στο 2023 το καμπαναριό της Νοτρ Νταμ αναμένεται να ξαναβρεί τη θέση του ανάμεσα στα κτίρια της πόλης, αυτή τη φορά ως σύμβολο αναβίωσης.

Ο αρχικός στόχος ήταν να παραδοθεί ολόκληρη μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα γίνουν στο Παρίσι, ώστε να υποδεχτεί το πλήθος των επισκεπτών του, ωστόσο η ημερομηνία εγκαινίων μετατέθηκε για τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και το 2025 αφού βέβαια ανοίξει τις πύλες της για το κοινό.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News