ΚΕΔ/ΕΠΟ: Ανταρσία Μπένετ, τελικά είναι απλά ανίκανος ή ενεργεί με δόλο;

Με μία αδιανόητη ανακοίνωση η ΚΕΔ/ΕΠΟ ξεκαθαρίζει ότι θα ορίζονται με το «έτσι θέλω» και Έλληνες διαιτητές στα PlayOffs και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με ισχυρισμούς που προκαλούν τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων φιλάθλων.

Η ΚΕΔ απάντησε στο αίτημα των ομάδων που συμμετέχουν στα PlayOffs για elite διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Πρόκειται για μια ανακοίνωση… μνημείο ανικανότητας και υποτίμησης της νοημοσύνης των φιλάθλων. Αρχικά μας ενημερώνει ότι ο κ. Μπένετ με το «έτσι θέλω» αποφάσισε να υπάρχουν ξένοι διαιτητές σε δύο από τα τρία παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος, χωρίς καμία επεξήγηση.

Επειδή προφανώς, έτσι… γουστάρει ο κ. Μπένετ, όπως ενημερώνει επίσημα η ΕΠΟ κι ας έχουν θέσει ομόφωνο αίτημα οι ομάδες. Κι εδώ προκύπτει το ερώτημα: Αυτή η απόφαση προκύπτει λόγω ανικανότητας του Άγγλου αρχιδιαιτητή ή λειτουργεί απλά ως… εντολοδόχος; Επίσης, σε ποια ματς θα μπαίνει Έλληνας διαιτητής και σε ποια ξένος;

Επειδή είναι μάλλον απίθανο να δούμε Έλληνα διαιτητή σε ματς μεταξύ των τεσσάρων πρωτοπόρων (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ), είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί ή σε ματς του Άρη ή σε εκείνα του Βόλου. Όπως και να έχει, πέρα από το γεγονός ότι ο κ. Μπένετ γράφει το αίτημα των έξι ομάδων στα παλιά του τα παπούτσια, προκύπτει μέγα ερωτηματικό και για τους Elite διαιτητές. Μέχρι πριν από μερικές μέρες η ΕΠΟ έλεγε ότι οι μεγάλες Ομοσπονδίες δεν στέλνουν διαιτητές στην Ελλάδα, ενώ τώρα το αφήγημα αναφέρει πως είναι λίγοι και δεν περισσεύουν.

Να θυμήσουμε ότι επί Κλάτενμπεργκ υπήρχαν ουκ ολίγες αγωνιστικές που είχαν έρθει τρεις ξένοι διαιτητές να σφυρίξουν ματς της Super League στο πλαίσιο της ίδιας αγωνιστικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Σχετικά με τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, από την ΚΕΔ/ΕΠΟ γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

1. Ο αρχιδιαιτητής κ. Μπένετ είναι απολύτως ανυποχώρητος, ότι μόνο σε δύο από τους τρεις αγώνες play-off θα ορίζονται ξένοι διαιτητές.

2. Ο κ. Μπένετ θεωρεί ότι είναι αδύνατον να έρχονται τρεις ξένοι διαιτητές κάθε Κυριακή και Τετάρτη, λόγω των υποχρεώσεών τους στα εθνικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

3. Οι ελίτ διαιτητές στην UEFA είναι μόνο 26 (27 με τον κ. Σιδηρόπουλο) και όλοι αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πλέον των εθνικών τους πρωταθλημάτων, άρα η διαθεσιμότητα έλευσης ελίτ διαιτητών είναι πάρα πολύ περιορισμένη».

Η σημερινή επίσημη τοποθέτηση της Ομοσπονδίας, καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη πλήρους αυτονόμησης της διαιτησίας από την ΕΠΟ. Δεν γίνεται ανίκανοι ή εντολοδόχοι να ορίζουν τις τύχες ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου και να επηρεάζουν τη μοίρα των ομάδων. Ήρθε η ώρα να μπει ένας τέλος σε όλο αυτό το… παραμύθι είτε πρόκειται για ανταρσία του Μπένετ, είτε για ανικανότητα, είτε για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, όπως πολλοί πιστεύουν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News