Ολυμπιακός: Τα δύο πρώτα βήματα έγιναν, ποιά είναι τα επόμενα

Βαγγέλης Μαρινάκης
eurokinissi

Το «χτίσιμο» του Ολυμπιακού 2023/24 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μετά τις πρώτες εκκρεμότητες που έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο ακολουθούν άλλες δύο εξίσου κομβικές.

Ο Ολυμπιακός έμαθε την Τετάρτη (24/5) την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετέχει τη νέα σεζόν, θα είναι και φέτος το Europa League, που σημαίνει ότι έσβησε μία ακόμα από τις εκκρεμότητες στο μπλοκάκι του.

Έγινε το καλύτερο με τεχνικό διευθυντή και Ευρώπη

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονταν η πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και με τη σύναψη συνεργασίας με τον Αντόνιο Κορδόν οι ερυθρόλευκοι έκαναν μάλλον το καλύτερο δυνατό. Ακολούθησε η επικύρωση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, κι εδώ (εφόσον χάθηκε το πρωτάθλημα) ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει γιατί υπήρχε και το Conference σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το κύπελλο.

Πλέον, αφού κέρδισε και χρόνο μέσω της οριστικοποίησης ότι θα συμμετέχει στο Europa, ο Ολυμπιακός μπορεί ανενόχλητος να πάει στην 3η εκκρεμότητα της to do list. Μια πολύ σημαντική εκκρεμότητα, ανάλογη μ’ αυτή του τεχνικού διευθυντή. Ο λόγος βεβαίως για την επιλογή προπονητή.

Ο Αντόνιο Κορδόν σκανάρει την αγορά και κάνει διερευνητικές επαφές με υποψήφιους χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν συμμετέχει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έχει «τρέλα» με το ποδόσφαιρο και πλέον πάρα πολλή γνώση ο ίδιος.

Ο κόουτς που θα ταιριάξει στο πρότζεκτ

Ο (ελεύθερος εδώ και ένα χρόνο από επιλογή) Μαρθελίνο αποτελεί έναν διαχρονικό στόχο για τον Ολυμπιακό ο οποίος ωστόσο δεν έχει βγει ποτέ από την Ισπανία και δείχνει πολύ σκεπτικός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ακόμα και για προηγμένα πρωταθλήματα.

Στη λίστα υπάρχουν κι άλλοι, όπως ο Ιραολά, ο Μπορδαλάς, ακόμα και ο Τάτα Μαρτίνο που έχει προταθεί. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει την επιλογή που θα (φαίνεται να) έχει το μικρότερο δυνατό ρίσκο και αυξημένες πιθανότητες να ταιριάξει στο πρότζεκτ όπως εν τέλει ταίριαξε πριν από πέντε χρόνια ο Πέδρο Μαρτίνς παρότι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που το πίστευαν.

Μεταγραφές και… καυτές «πατάτες»

Ο ερχομός του εκλεκτού για τον πάγκο θα είναι το προτελευταίο σημαντικό κομμάτι του παζλ. Γιατί μετά θα ακολουθήσει… καταιγίδα. Για το ρόστερ ο λόγος όπου Κορδόν και προπονητής θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις που θα χαρακτηρίσουν το νέο Ολυμπιακό. Αρκετοί παίκτες θα έρθουν και αρκετοί αντιστρόφως θα φύγουν…

Και πιθανότατα στη λίστα των αποχωρήσεων θα είναι παίκτες που έχουν… σφραγίσει την πρόσφατη ιστορία της ομάδας και είναι πολύ αγαπητοί στον κόσμο. Ωστόσο ο Ολυμπιακός οφείλει να κινηθεί (και να αποφασίσει) με κυνισμό και όχι συναίσθημα. Αυτές οι… καυτές «πατάτες», όπως τις λέμε, χρειάζονται προσεκτικό χειρισμό και κατανόηση.

Οι «με όποιο κόστος» αποφάσεις του Μαρινάκη

Όπως και να ‘χει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο νέος Ολυμπιακός άρχισε να χτίζεται και θα χτιστεί no matter what, με όποιο κόστος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πάρει τις αποφάσεις του και οι προθέσεις του φάνηκαν από την επιλογή τεχνικού διευθυντή που είναι επιπέδου Champions League κι ας ήταν δεδομένο ότι δεν θα βρίσκεται σ’ αυτή τη διοργάνωση. Δεν είναι τώρα αλλά να βρεθεί σύντομα στα «σαλόνια» στοχεύει…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News