Νιουκάστλ: Βαδίζει στα χνάρια της Σίτι, Premier League και UEFA καλούνται να την σταματήσουν

H Nιουκάστλ ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία χορηγικής σημασίας με την Sela, με την Premier League και την UEFA να καλούνται να βάλουν «στοπ» στο εν λόγω εγχείρημα.

Η Νιουκάστλ μετά το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, μετά την εξαγορά από τους Σαουδάραβες, κάνει τεράστια βήματα στο αγωνιστικό επίπεδο, δεδομένου πως προκρίθηκε στο Champions League της επόμενης σεζόν, μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην Αγγλία.

Ο αγγλικός σύλλογος μάλιστα, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την Sela για νέα χορηγική συμφωνία, που θα αποφέρει στο κλαμπ περίπου 25 εκατ. ευρώ ετησίως. Το ζήτημα στην συγκεκριμένη υπόθεση έγκειται στο γεγονός πως η εν λόγω εταιρία, αναφέρει στον ιστότοπο της πως ανήκει στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Στο παρελθόν, η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία από τις ομάδες που έχουν δεχθεί χορηγίες από συμφέροντα που είχαν να κάνουν με τους ιδιοκτήτες της. Μάλιστα οι «Πολίτες» δέχθηκαν αρκετές τιμωρίες στο παρελθόν, όμως τελικά καμία δεν προχώρησε.

Τώρα η Premier League αλλά και η UEFA είναι αυτές που καλούνται να βάλουν «στοπ» σε μία τέτοια συμφωνία, με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων FairSquare να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με συγκαλύψεις πηγών χρηματοδότησης.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News