Γιώργος Χελάκης: Αποκλεισμός Φορτούνη - Μια ακατανόητη(;) απόφαση...

Τέτοια συμπεριφορά σε έναν παίκτη απ’ αυτούς με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα γκολ, στον παίκτη που είναι ο πιο παλιός διεθνής πια, δεν είναι η σωστή. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 27 Μαΐου.

H πληροφορία κυκλοφορούσε από προχθές το βράδυ και δεν έχει διαψευστεί. Χθες, με τη γνωστοποίηση των κλήσεων, επιβεβαιώθηκε. Ο Γκουστάβο Πογέτ ειδοποίησε τους διεθνείς που θέλει να έχει στη διάθεσή του για τα επίσημα παιχνίδια του καλοκαιριού με Ιρλανδία και Γαλλία. Ανάμεσα σ’ αυτούς που ειδοποιήθηκαν δεν είναι ο Κώστας Φορτούνης.

Επειδή ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχει δώσει δείγματα… αφηρημάδας, καθίσταται σαφές ότι ο διεθνής χαφ του Ολυμπιακού δεν θα είναι στις κλήσεις για τα δύο κρίσιμα παιχνίδια. Ηρθαν οι επίσημες κλήσεις κι ο Φορτούνης είναι απέξω. Προφανώς περισσεύει. Περισσεύει παρά το γεγονός ότι -όταν επανήλθε- στα παιχνίδια του Μαρτίου είχε ομολογουμένως καλή απόδοση όπως είχε καλή απόδοση και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος που ακολούθησαν με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί αν ο Φορτούνης περισσεύει πραγματικά απ’ την Εθνική ομάδα. Αν ένας παίκτης με τη δική του προσφορά, αλλά και διάθεση να παίξει και να προσφέρει στην Εθνική, επιτρέπεται να απουσιάζει απ’ τις κλήσεις των διεθνών. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Φορτούνης εν αναμονή των κλήσεων αντί να πάει για διακοπές έμεινε στου Ρέντη κι έκανε ατομικές προπονήσεις.

Ο Πογέτ και το επιτελείο του δεν γίνεται να μην το γνώριζαν αυτό. Αν λοιπόν δεν είχαν πρόθεση να τον καλέσουν, από σεβασμό σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή που φτιάχνει το πρόγραμμά του για τη νέα σεζόν, θα μπορούσαν να τον έχουν ενημερώσει. Τέτοια συμπεριφορά σε έναν παίκτη από αυτούς με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα γκολ, στον παίκτη που είναι ο πιο παλιός διεθνής πια, δεν είναι η σωστή. Αγωνιστικά, δεν στέκει πουθενά η μη συμμετοχή του Κώστα Φορτούνη.

Ειδικά όταν είναι αυτός που μπορεί να προσφέρει πέρα απ’ την κλασική θέση του και στα δύο άκρα της επίθεσης. Στις κλήσεις είναι για παράδειγμα ο νεαρός Κωνσταντέλιας, οι εμφανίσεις του οποίου μετά τον Μάρτιο δεν ήταν (δυστυχώς) οι αναμενόμενες. Η μη κλήση του κορυφαίου Ελληνα χαφ αφήνει περιθώρια για εξηγήσεις που δεν έχουν σχέση με αγωνιστικούς όρους, αλλά παραπέμπουν στις θερμές σχέσεις του Ολυμπιακού με την ομοσπονδία.

Είναι κρίμα που ο Πογέτ αφήνεται να γίνει μέρος αυτού του σκηνικού. Θα το καταλάβαινε κανείς αν ο ίδιος ο παίκτης εμφανιζόταν δύσθυμος κι ανόρεχτος. Κάθε άλλο. Oπως σε όλη την πορεία του, έτσι και τώρα ο Φορτούνης θεωρούσε καθήκον και τιμή να αγωνίζεται με τα εθνικά χρώματα. Κατά συνέπεια η συμπεριφορά που του επιφύλαξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός προβληματίζει. Καλό θα ήταν να δώσει εξηγήσεις, αν δεν θέλει να εμφανίζεται ως ενεργούμενος του Μπαλτάκου και των συνεργατών του…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News